De streek rondom Forcalquier : begeleide fietstochten met “Vélo Loisirs en Luberon”

Ontdek de site van de Mourres nabij Forcalquier, fiets door de olijfbomen naar Volx De gids zorgt voor alles : een fiets, een geschikt tempo voor de groep  3 uur fietsplezier. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids. Iedere dinsdag en donderdagmorgen van 9:30-12:00. Vanaf begin maart tot 15 mei en van juli tot oktober.

Prijs : vanaf 15 € / persoon fietsroute met begeleiding en 10 € / fiets (min. 6 deelnemers). Kontact

 

Van Grenoble tot Nice over kleine paadjes !

Voor de liefhebbers van mooie kleine weggetjes. Deze route verbindt in een week Grenoble met Nice.Van het plateau van de Vercors tot de Promenade des Anglais, door de provencaalse lavendelvelden, de Vallei van Buëch, de kloven van Meouge of de streek van Digne les Bains, de hoge vallei van de Verdon...

7 dagen / 6 nachten - 585 km - van maart tot november

Meer informatie

Kontact

Terug naar de bron : een reis, 100% lavandel !

Laat je het verhaal over deze kleine blauwe bloemen vertellen. De geschiedenis, het geheugen en de vaardigheden van de mensen die ze cultiveren in prachtige en gevarieerde landschappen. Op weg naar de ontdekking van lavendel ! Van Crest (Drôme) naar Grasse (Alpes Maritimes), via Alpes de Haute-Provence, dit circuit heeft niet minder dan 22 rondleidingen met lavendel als thema.

6 dagen / 5 nachten - 660 km - van mei tot november

Kontact

Ubaye vallei : in de voetsporen van de Tour de France !

Voor fietsliefhebbers, is Ubaye is een prachtige uitdaging. Wielrenners vinden hun geluk in de klim van de 7 bergpassen zoals Restefond / La Bonnette (hoogste weg in Europa op 2715 m), in 2008 doorkruist door de Tour de France.

4 dagen / 3 nachten (of 7 dagen / 6 nachten) vanaf 141 € / persoon

Kontact

 

Een fiets vakantie in een huisje op de boerderij !

Ontdek de Haute-Provence. Wij verwelkomen u in onze vakantiehuizen, Gîtes de France op onze boerderij gelegen op het platteland. U kunt gebruik maken van toeristische voorzieningen  (zwembad, documentatie ...) evenals een ideale omgeving om te fietsen: zonneschijn, kleine rustige wegen, alle moeilijkheidsgraden ...

7 dagen / 7 nachten in half pension, vanaf 346,50 € / persoon (minimaal 6 deelnemers)

Kontact

Het eiland van groen, in de buurt van Forcalquier !

Geniet van recreatieve activiteiten, speurtochten met GPS, ontspanning met buitenshuis lunches … In de voormalige boerderij uit de XVII eeuw, verwelkomt Isabelle u in haar studio's en appartementen. Bloemrijke tuinen, biologische keuken, evenals een unieke rijke geschiedenis weerspiegelt een bijzondere sfeer.

3 Dagen / 2 nachten half pension vanaf 206 € / persoon. Ter plaatse fietsverhuur

Kontact

Forcalquier ontdekken tijdens een natuur vakantie

Ontdek Forcalquier op eigen gelegenheid. Wij bieden u 2 fiets routes (gratis gedetailleerde fietskaart) evenals onze wandelroute "de ontdekkingsreiziger". De Camping Indigo, in Forcalquier is gelegen aan de rand van het regionale natuurpark van de Luberon.

3 dagen / 2 nachten, huur van een tent (capaciteit 5 personen) vanaf € 104. Ter plaatse fietsverhuur

Kontact

Forcalquier, een sportieve vakantie!

Vanaf de hoogvlakten van de Provence ontdekt u de grote verscheidenheid aan landschappen in een oneindigheid van kleuren, geuren en sferen. Met uw neus in de wind rijdt u deze fietsroute over de kleine wegen van het Land van Forcalquier en de berg van Lure. Een heerlijke lunch wordt bereid door het hotel.

4 dagen / 3 nachten volpension vanaf € 260  / persoon (basis tweepersoonskamer)

Kontact

 

Laisser une réponseQui suis-je ?

Bonjour, je m'appelle Philou. Bienvenue dans les Alpes de Haute-Provence ! Vous avez dit VTT ? 4000 km d'itinéraires balisés, 3 Grandes Traversées VTT(c'est unique en France), 9 sites labellisés , des cartes & topos, des événements incontournables, des séjours , des hébergements dédiés ... ça vous parle ? moi si, d'où l'envie d'animer ce blog spécialement destiné à ceux qui, comme moi, aiment le VTT un peu, beaucoup mais jamais trop ! A bientôt sur nos sentiers ...