Alpes de Haute-Provence, een mountainbike paradijs ! Deze regio staat garant voor uitdagende trails en veel mountainbike plezier. Meer dan 4000 km bewegwijzerde paden, 200 mountainbikeroutes verdeeld over 9 gelabelde sites en 3 grote trektochten van meerdere etappes (uniek in Frankrijk): de “Alpes-Provence”, de “TransVerdon” en de “Chemins du Soleil” !

Ontdek onze 3 grote MTB trektochten :

Zin in een rit van een aantal dagen tussen de Alpen, de Provence en Verdon ? Zin in bergmeren, technische en recreatieve paden, bergpassen, afgelegen typische dorpjes, valleien, lavendelvelden ? Zin om te rijden in het zonnige zuiden door een prachtig landschap ?

L'Alpes-Provence

300 km D+ 8.500 m positief hoogteverschil en 10.160 m negatief hoogteverschil, ongeveer 1 week

Een tocht van oost naar west, vertrek van de Frans-Italiaanse grens naar het Regional Park van de Luberon. De rit gaat door berg en dal. In de vallei van de Ubaye, op de grens van het nationale park Mercantour, volgt u de rivier Ubaye tot het meer van Serre-Ponçon. Na het beklimmen van een laatste bergpas een blik op de bergmeren, komt u aan in de vallei la Blanche. Hier begint de doortocht van de grootste geologische reserve van Europa, met mythische landschappen « Terres Noires » bij Digne, vele single tracks in de Val de Durance, de berg van Lure, het typische provensaalse dorp Forcalquier en na 300 km puur plezier bereikt u Manosque.

Meer informatie ( GB )


La TransVerdon

260 km D+ 7850m positief hoogteverschil en 9750m negatief hoogteverschil, ongeveer 1 week

In de Val d'Allos en de Hoge Verdon vallei een sportieve trektocht met technische trails.Uw inspanningen worden beloond in het Regionale Natuurpark van de Verdon met adembenamende uitzichten op bergen, meren en kloven van de Verdon. De tocht eindigt bij de lavendelvelden op het plateau van Valensole de aankomst is aan de voet van de Tempeliers Kasteel van Greoux.

Meer informatie (GB)

Les Chemins du Soleil

270 km (in de Alpes de Haute-Provence), 6740 positief hoogteverschil en 5840m negatief hoogteverschil, ongeveer 1 week

Dit circuit, met zeer sportief karakter, verbindt het Meer van Genève met de Middellandse Zee (ruim 1000 km) en gaat van noord naar zuid door de Alpes de Haute-Provence. U heeft de keus om hem op een soepele manier, door mooie bergdalen in de Val de Durance te rijden, ofwel de bergroute in de buurt van het massief van de Monges . “Les chemins du soleil” komen dan weer samen bij Digne, gaat dwars door de "Terres Noires" in de voor-Alpen. Na de Hoge Verdon vallei bereikt u het dorp Castellane.

Meer informatie (FR) 

Tot binnenkort in de Alpes de Haute-Provence !

Laisser une réponseQui suis-je ?

Bonjour, je m'appelle Philou. Bienvenue dans les Alpes de Haute-Provence ! Vous avez dit VTT ? 4000 km d'itinéraires balisés, 3 Grandes Traversées VTT(c'est unique en France), 9 sites labellisés , des cartes & topos, des événements incontournables, des séjours , des hébergements dédiés ... ça vous parle ? moi si, d'où l'envie d'animer ce blog spécialement destiné à ceux qui, comme moi, aiment le VTT un peu, beaucoup mais jamais trop ! A bientôt sur nos sentiers ...