3 dagen mountainbiken in de Alpes de Haute-Provence !

De vallei van de Durance, in het hard van de Alpes de Haute-Provence, ligt tussen 400 et 1400 m hoogte. Ruig en betoverend, de samenvloeiing van de Alpen en de Provence, is het een paradijs voor mountainbikers (een van de mooiste MTB plekjes van Frankrijk)

 

 

 

Ontdek tijdens dit verblijf een dicht netwerk van singletracks, waar uw techniek en conditie flink op de proef zal worden gesteld !

3 dagen / 2 nachten, vanaf € 100 / persoon (volpension, inclusief bagagevervoer).

Meer informatie

Kontact

 

Met de hele familie op de « Alpes-Provence »

U vertrekt vanaf Jausiers in de hoge Ubaye vallei en volgt de beroemde « TransUbayenne ».

Dit pad volgt de route van een oude spoorlijn naar Lauzet-sur-Ubaye, bij het meer van Serre-Ponçon. U kunt dan het meer bereiken via diverse tunnels voor een pauze en een welverdiende duik in het meer.

 

 

Wij boeken uw overnachtingen en verzorgen bagagevervoer tussen 2 accommodaties.

3 dagen / 2 nachten, vanaf € 130 / persoon (€ 70 / kind) op basis van 2 volwassenen en 1 kind

Meer informatie

Kontact

 

De « Alpes-Provence », integraal !

Ware uitnodiging om te reizen via deze grote mountainbike trektocht. U ontdekt spectaculaire landschappen in het hart van de beschermde gebieden van de Alpes de Haute-Provence.

Wij boeken uw overnachtingen en verzorgen bagagevervoer tussen 2 accommodaties.

 

 

7 dagen / 6 nachten, vanaf € 490 / persoon (op basis van 4 personen)

Meer informatie

Kontact

 

 

 

Chemins du Soleil », van de Haute-Provence tot Nice

Ontdek het laatste deel van de MTB trektocht “Chemins du Soleil” vanaf Digne naar Nice!

Dit circuit in zijn klassieke versie is heel veeleisend, zowel fysiek als technisch, maar varianten zijn mogelijk. Van de Haute Provence  naar de Alpes Maritimes, van de Alpen naar de Middellandse zee : een echte traktatie op het gebied van landschappen en mountainbikeroutes.

Wij boeken uw overnachtingen en verzorgen bagagevervoer tussen 2 accommodaties.

chemins_du_soleil27 dagen / 6 nachten, vanaf € 320 / persoon   

Meer informatie

Kontact

 

 

 

De TransVerdon, vanaf de col d’Allos tot Moustiers Ste-Marie

Deze mythische trektocht leidt u vanaf de Col d'Allos via de Hoge Verdon vallei, dwars door de Gorges du Verdon naar de Lage Verdon.Grote diversiteit in termen van atmosfeer, landschap maar ook op MTB niveau. Het eerste deel van deze tocht is fysiek en technisch tot Moustiers.

 

 

 

De Verdon gezien van boven en ver weg van alle drukte Wij boeken uw overnachtingen, verzorgen bagagevervoer tussen 2 accommodaties evenals het vervoer tussen uw vertrek- en aankomstpunt.

5 dagen / 4 nachten, vanaf € 380 / persoon (op basis van 4 personen)   Meer informatie

Kontact

 

De TransVerdon, integraal

Deze mythische trektocht leidt u vanaf de Col d'Allos via de Hoge Verdon vallei, dwars door de Gorges du Verdon naar de Lage Verdon.Een ware uitnodiging om te reizen via deze grote mountainbike trektocht. U ontdekt spectaculaire landschappen in het hart van de beschermde gebieden van de Alpes de Haute-Provence.

 

 

de_transverdon_integraal Wij boeken uw overnachtingen, verzorgen bagagevervoer tussen 2 accommodaties evenals het vervoer tussen uw vertrek- en aankomstpunt.

6 dagen / 5 nachten, vanaf € 540 / persoon (op basis van 4 personen)    Meer informatie

Kontact

 

L’Alpes-Provence : grote trektocht, in alle vrijheid

De Alpes-Provence is een unieke MTB reis, in het hart van de Alpes de Haute-Provence. Een trektocht waar iedereen zijn eigen tempo en moeilijkheidsgraad kan kiezen.

Vrij reizen en zelf uw circuit van deze route bepalen : kies uw beginpunt, het aantal etappes, de moeilijkheidsgraad van ieder etappe en bepaal uw type accommodatie.

 

 

grande_traversee_vtt_alpes_provence_6 - 1 enkele prijs ongeacht de keuze.

Vanaf 3 dagen / 2 nachten, € 250 / persoon (op basis van 2 personen en 2 etappes)

Meer informatie

Kontact

 

« Chemins du Soleil », mountainbike van Sisteron tot Fréjus

Een uitzonderlijke trektocht die eindigt aan de Middellandse Zee. Vanaf de Val de Durance, richting het Regionale Natuurpark van de Verdon tot het prachtige meer van Sainte Croix du Verdon. Dan naar het zuiden door de dorpen met karakter, dennenbossen en olijfbomen ... en tenslotte de Middellandse Zee !

 

 

 

Vanaf 3 dagen / 2 nachten, € 270 / persoon (op basis van 2 personen en 2 etappes)

Meer informatie

Kontact

 

 

 

De TransVerdon, made by Vélorizons

We vertrekken vanaf Barcelonnette, en na enkele pedaalslagen bereiken we de bronnen van de Verdon. Dan volgt er een mooie speelse portie bergroutes die dag na dag evolueren in  in de zoetheid van Provençaalse dorpjes. Lariks laat geleidelijk plaats om de lavendelvelden, hier geen marmotten maar krekels ... Wat niet verandert is het plezier van het rijden op een route naar keuze, de Transverdon, verbindt de mooiste trails met elkaar. Een schat van single-track paden, de brandstof voor iedere mountainbiker !

 

de_transverdon_made_by_vélorizons 7 dagen / 6 nachten, vanaf € 715 / persoon inclusief begeleiding   Meer informatie

Kontact

 

 

 

Laisser une réponseQui suis-je ?

Bonjour, je m'appelle Philou. Bienvenue dans les Alpes de Haute-Provence ! Vous avez dit VTT ? 4000 km d'itinéraires balisés, 3 Grandes Traversées VTT(c'est unique en France), 9 sites labellisés , des cartes & topos, des événements incontournables, des séjours , des hébergements dédiés ... ça vous parle ? moi si, d'où l'envie d'animer ce blog spécialement destiné à ceux qui, comme moi, aiment le VTT un peu, beaucoup mais jamais trop ! A bientôt sur nos sentiers ...